nedjelja, 23. srpnja 2017.

Savršeno mjesto je u Vama

(Odlomak iz knjige, 2015./2016.)

Kažu ljudi, kad Vam je jako teško ili da bi se samo opustili, potrebno je da odete na Vama omiljeno mjesto ili da ga zamislite. 
A ustvari, kad zamišljate to predivno mjesto, ono je uz sve savršene prirodne ljepote ipak OBOJANO BOJAMA SRCA. LJUBAVLJU. Bez ljubavi ni to mjesto nije savršeno.  
Jer najsavršenije je kada ga opisujete sa divnim osjećajem da ste dobro, da je sve dobro i da ste sretni. Spokojni. A spokoj i mir se postižu osjećajem i spoznajom da je sve u redu. 
A nikada baš sve nije kao 'po špagi', zar ne? Život nikada nije potpuno savršen, potpuno bez briga, problema, stresa. I kako onda postići taj mir? 
Kako pronaći to savršeno mjesto kad se možda sve poremeti? Sitnicama. VLASTITOM SNAGOM DA U NAIZGLED SVEMU LOŠEM NAĐETE NEŠTO DOBRO NA ŠTA ĆETE SE SKONCENTRIRATI. Prvo jedno, pa još jedno, pa još jedno...  
I onda, na koncu, svi shvaćamo da se to SAVRŠENO MJESTO NALAZI U NAMA. Tek kad ga naučimo imati u sebi, osvjestimo ga ili počnemo tako razmišljati, savršeno mjesto ćemo imati gdje god bili i kamo god išli. 


Bez mira u sebi, čovjek nema mir ni oko sebe.



Sve Vas ljubi Vaša Brigita!

Nema komentara:

Objavi komentar