nedjelja, 26. studenoga 2017.

GORE OD TRAUME (Odlomak iz skore knjige)



(Odlomak iz skore stručne knjige posvećene PTSP-u 'GORE OD TRAUME', Vaša Brigita)






Na samom početku knjige podijelila sam sa vama službenu definiciju PTSP-a, i neminovno je da se kroz knjigu moramo dotaći same terminologije i simptomatologije istog, ali naglasak u ovoj knjizi nije isključivo na bolesti već na ozdravljenju, na načinu prevladavanja i izlaska iz istog što bezbolnije i što konstruktivnije.



Cilj mi je postići pozitivno konstruktivne promjene i rezultate, a umanjiti (svesti na minimum idealno-izbjeći), negativne, destruktivne, sa bitnom značajkom u svemu a to je znati prihvatiti neugodne emocije, ne dopustiti da postanu razarajuće, štetne, iskoristiti ih i preusmjeriti u nešto pozitivno, korisno, ali u isto vrijeme ne umanjivati težinu same traume niti PTSP-a.



Cilj mi je postići fokus na svjetlu na kraju tunela a ne na sam tunel, u tolikoj mjeri da bez obzira na analizu samog tunela, uvijek ostane pažnja na svjetlu i da se samouvjereno korača k njemu dok se iz tunela ne izađe odnosno, dok se čovjek ne stopi sa tim svjetlom, figurativno rečeno.



Bit mi je naučiti ljude i osposobiti ih da vjeruju u sebe, da shvate i prihvate da oni nisu taj događaj niti njegova negativna posljedica, da su oni puno više od toga i da ih to iako na neki način jeste obilježilo, oni su ti koji odlučuju kako.



Bit mi je naučiti ljude da su nažalost takvi događaji, nažalost, dio života i da vjerom u sebe i život, vide sebe u široj slici od svega toga.



Cilj mi je potaknuti i educirati ljude među svim ostalim metodama navedenim u ovoj knjizi i na pozitivnu ali inteligentnu i konstruktivno učinkovitu metodu 'PROMJENE POGLEDA NA STVARI', jer upravo tom promjenom dolazi i do mijenjanja njihovog života, odnosno, kvalitete istog.



I sve te ciljeve, ova knjiga postiže.

Naglasak knjige je na UVAŽAVANJU BOLI I SVIH EMOCIJA KOJE SU POSLJEDICA NEMILOG DOGAĐAJA I NA IZVRSNIM REZULTATIMA KOJE POSTIŽE S DOKAZIMA RANIJE POSTIGNUTIM I POSTIŽUĆIM U PRAKSI, A TO SU POZITIVNI NAČINI NOŠENJA SA SVIME ŠTO TRAUMA odnosno PTSP IZAZIVA, TE ŠTO 'BRŽI' (RANIJE OBJAŠNJENO, 'poštivajući svačiji ritam ponaosob') I KVALITETNIJI OPORAVAK I IZLAZAK IZ ISTOG.










(ostatak u knjizi) 



S ljubavlju,

Vaša Brigita

Nema komentara:

Objavi komentar