četvrtak, 2. studenoga 2017.

GORE OD TRAUME


Gore od traumatičnog događaja je samo život u njemu nakon njega!





Svi ste nekada doživjeli nešto jako, jako loše po vas, bolno, teško. Nešto zbog čega vam zastane sva radost kad se istog prisjetite. Nešto što biste radije da se nije desilo. Nešto što biste najradije zaboravili da možete. Nešto što biste izbrisali iz svog života. 
Postoje događaji koji nanose veliku bol čovjeku. Izazivaju veliku patnju. Nekad je događaj akutan, kratak i šokatan a nekada kroničan, traje duže. I jedni i drugi ostavljaju trajne ožiljke. 
Kažu vrijeme liječi rane, ali ja kažem da, ali ostaju ožiljci a ožiljci bole na promjenu vremena. 
Ta promjena vremena može biti tek neki maleni podsjetnik koji probudi u vama stare osjećaje, slike...i kao da ste opet u tome, na samom početku, kao da se maknuli dalje od svega toga bolnoga niste. 
Prisjećanja i podsjetnici su neminovni. To je prirodno. 
Duša i tijelo sve pamte bili vi toga svjesni ili ne. I sve to negdje ostaje pohranjeno u vama i s vremena na vrijeme oživi. 
Međutim, gore i lošije po vas i vaš napredak u životu je ostanak u toj traumi.  

Gore od svega je kada čovjek nastavi živjeti i nakon nemilog događaja u njemu, 'zakopa se' i ne može dalje. 
To nitko ne voli i ne želi. Život je tijek...bar u našim očima. 
Život je napredak. 
Život su koraci na vašem putu i sam put. Putovanje. Na nekoj se stanici zadržite kraće na nekoj dulje ali bitno je nastaviti koračati.



Važno je znati prepoznati da ste ostali robom nekog događaja. Jako je važno to osvijestiti. A onda je važno osloboditi se toga. A to se postiže RADOM NA SEBI i svom životu. 
Pozitivnom. Samo će vas to osloboditi lažnog napretka i otvoriti vam vrata novog, boljeg te dati snagu da zaista krenete dalje. 
Nikome osim samome sebi ne škodite toliko, kad ste robom loših ili bolnih stvari koje su se desile. 
Ako pogledate oko sebe, možda ćete vidjeti da su čak i sudionici toga otišli iz te situacije i da ste samo vi još u njoj. I to vas može rastužiti, razbjesniti...ali ništa ama baš ništa vrijeme neće vratiti. Morate izaći iz toga. Promijeniti vaše gledanje na tu situaciju. Nadići je. 
Da, ostat će podsjetnici ali i oni su manje bolni od konstantne boli koju nosite u sebi. 



...Imajte to u vidu. (nastavak u knjizi)



Ljubi Vas Vaša Brigita!

Nema komentara:

Objavi komentar