utorak, 5. prosinca 2017.

KNJIGA 'TEŠKE ŽIVOTNE SITUACIJE STVARAJU HEROJE'






UVOD IZ KNJIGE, ljubi Vas Vaša Brigita!

Ova edicija je po mnogo čemu drukčija od svih dosadašnjih. Topla terapetuska riječ, sjeda tamo gdje treba. Iscjeljuje, zacjeljuje...
Dodatak je knjizi “Gore od traume” posvećene PTSP-u i izlasku iz njega, ali se može koristiti samostalno jer ima sve što treba da bi postigla učinak - okretanje lijepim stvarima unutar sebe, oko sebe i općenito u životu ne negirajući teške životne trenutke dapače, uvažavajući ih, ali sa svjesnim odabirom traženja dobroga u svemu i izvlačenja iz lošeg stanja.
Teške životne situacije nažalost, sastavni su dio života. A manje ugodne (‘negativne’) emocije su prirodne i svakom čovjeku znane.
Ova knjiga ima za cilj ohrabriti Vas i naučiti da se bolje nosite i s jednim i s drugim.

“Oluje dolaze i prolaze i ma koliki nered i pustoš ostavile za sobom, bitno je kakvi Vi izlazite iz njih.”

“Svaka ‘negativna’ emocija čisti put i otvara vrata pozitivnoj.

Zamislite da se s jedne strane vrata nalazi tuga a s druge strane sreća,
s jedne strane bijes, s druge strane spokoj,
s jedne mržnja a s druge strane ljubav.  

Vrata morate otvoriti da biste prešli na onu drugu stranu.”

Digresija je moćan ‘alat’ u psihoterapiji kojim se prekida začaran krug u koji čovjek upadne, bilo da se radi o neugodnoj temi o kojoj priča, emocijama koje trenutno proživljava, mislima koje misli.
Digresiju i ovdje kao pristup koristim kako bih te začarane krugove lošeg osjećanja prekinula i započela nove satkane od lijepog, potaknutog pozitivnom, utješnom riječi. Ta riječ je kao sjeme iz kojeg niče predivna biljka. Vaše je samo da je dalje njegujete. Sami ili sa nekim bliskim ali njegujte i ubirat ćete plodove svaki dan.

S ljubavlju,

Vaša Brigita

Nema komentara:

Objavi komentar