ponedjeljak, 18. prosinca 2017.

Koliko je vjera bitna u procesu ozdravljenja?


(Odlomak iz skore knjige posvećen duhovnosti. Boga slobodno možete nazvati kako ga i inače nazivate, Vaša Brigita)




DUHOVNOST JE SASTAVNI DIO ČOVJEKA I U TERAPEUTSKOM RADU S LJUDIMA, I ŠIROKIM MASAMA, NEOPHODNO JE POŠTIVATI SVAČIJI SVJETONAZOR I VIĐENJE VJERE A U PODRUČJIMA KAO ŠTO JE NAŠE, NE SMIJE SE TAJ SEGMENT ZANEMARITI AKO SE ŽELI DOĆI DO ČOVJEKOVE 'DUŠE' KOJA SE 'LIJEČI'.

BITNIJE OD TRAŽENJA DOKAZA DA BOG POSTOJI JE OSJETITI NJEGOVU PRISUTNOST U SEBI I OKO SEBE.
GLEDATI NA BOGA KAO ČISTU LJUBAV.
KAO ČISTU DOBROTU.
KAO ČISTU INTELIGENCIJU.
KAO SVE ONO ŠTO SAM ČOVJEK U SVOJIM NASTOJANJIMA ŽELI BITI.


VJERA U BOGA, U NEŠTO VIŠE OD SEBE, U ŠTA SE ČOVJEK MOŽE POUZDATI DA JE TU I DA ĆE POMOĆI KAD ZATREBA, NE OBITAVA DALEKO OD MODERNOG DOBA. ONA NE ŽIVI U PEĆINI. 
ONA ŽIVI U ČOVJEKU, I ČOVJEKU SADAŠNJICE.
I TAJ SEGMENT ČOVJEKOVOG BIĆA TREBA IMATI NA UMU KADA MU SE PRISTUPA TERAPEUTSKI, ILI SA NAJOBIČNIJOM ŽELJOM DA MU SE POMOGNE.


Nebitno je kako će tko Boga nazvati, nebitno je da li čovjek uopće vjeruje u Boga, bitno je sa tim i na tom dijelu čovjeka raditi. Onim najintimnijim i najosjetljivijim dijelom njegove duše, kako bi mu se pomoglo.

Iz želje da čovjeku pomognem poštivajući njegovu cjelokupnu ličnost, nastala je iz velike i sa velikom ljubavi ova knjiga koja će biti sastavni dio i narednog terapeutskog rada.




                                                      * * *

'Kao što lijek cilja i djeluje na određenu molekulu, receptor, tako i ljubav djeluje na ‘srce i um’ a topla i prava riječ na ovaj dio koji svi nosimo u sebi i koji nas međusobno sve spaja. Jedne s drugima i sa samim Bogom. A to je jače od svih prepreka, svake boli, svih nedaća i svake tmine.

Jednom kad pustite da svjetlo obasja tamu, tama nestaje. Možda nije najugodnije ono što se u tom trenutku vidi ali bar znate šta treba mijenjati, kako i u kom smjeru ići. Zato to svjetlo i imamo svi u sebi i svom životu. Svjetlo na kraju svakog tunela. I to svjetlo za mnoge ljude jeste Bog. Bog u njima i oko njih.

Svjetlo koje nosimo od trena od kada postojimo.





Neka vam ova knjiga da snagu i moć da vidite svjetlo i izađete iz tunela, u ma kakvom se nalazili! Sami (a sad znamo da zapravo nikada nismo napušteni) ili uz pomoć bliskih ljudi, stručnih osoba, krenite putem svjetla a vjerujte, čim ste ovu knjigu uzeli u svoje ruke, ona je već osvjetlila vaš život i započela sa time vašu pozitivnu, ali duboko učinkovitu promjenu.

Koračajte sigurno, znajući to.'



(Odlomak iz nove knjige, ostatak u knjizi)


S ljubavlju, 
Vaša Brigita

Nema komentara:

Objavi komentar