ponedjeljak, 11. prosinca 2017.

POČETAK, SREDINA I KRAJ PUTA- LJUBAV

(Odlomak iz 2012.i nove knjige, Vaša Brigita)
AKO JE LJUBAV POLAZIŠTE SVEGA, ČEMU ONDA LUTANJA I STRANPUTICE?
AKO ZNAMO DA LJUBAV LIJEČI SVE, ČEMU ONDA SVA LUTANJA I STRADANJA?ZAŠTO SE ČOVJEK TOLIKO ČESTO 'UDALJI' OD LJUBAVI U SEBI I DRUGIMA?Toliko pitanja, toliko životnih 'kušnji' (sinonim za teške životne situacije) a odgovor je uvijek jedan -DA BI ČOVJEK STALNO IZNOVA SPOZNAVAO DA JE VOLJEN I DA VOLI, da bi ponavljao lekciju 'volim i voljen sam'.ZATO ŠTO 'UDALJAVANJE'- PRIBLIŽAVA.
ZATO ŠTO PADANJE - DIŽE.
Svrha 'udaljavanja' je 'vratiti se', približiti se;
svrha padanja je ustati se, poletjeti.


Kad ne biste 'pali' (većina tako doživljava teške životne trenutke, iako se o simbolici i metafori da raspravljati), ne biste znali kako je to. Ali bitnije od te spoznaje da znate kako je to pasti, je SPOZNAJA -KAKO JE TO PODIĆI SE.

PODIZANJE 'S DNA' NIJE SAMO PODIZANJE TIJELA. TO JE I PODIZANJE 'DUŠE'. DIZANJE SAMOPOUZDANJA I SAMOPOŠTOVANJA.
Kad se 'udaljavate', nije to samo da spoznate 'kako je tamo'.
To je da biste IZNOVA SPOZNALI SNAGU I MOĆ SVOGA BIĆA I 'IZVORA OD KOJEG DOLAZITE' (vjerski element, duhovni preciznije, ne možemo zanemariti, ignorirati).UDALJAVANJE SLUŽI JAČANJU 'NITI' KOJE VAS SA 'IZVOROM' VEŽU.Približavanje vam stalno iznova pokazuje njegovu neizmjernu snagu i moć, osjećaj da ma koliko 'daleko' i u nepoznato otišli, sami niste nikada..Nit sami nit nezaštićeni.Ljubav je uvijek prisutna i uvijek vas iznova ima svrhu napojiti, nahraniti, zaštititi, ohrabriti.
LJUBAV JE NAJVEĆI ELIKSIR ŽIVOTA.Sve i ako 'zaboravite tko ste', 'lutanja' će vas podsjetiti na istinu.Šta su to 'lutanja'?
Lutanja zapravo ne postoje ali svi zapravo razumiju o čemu se radi.
NE POSTOJI MJESTO BEZ LJUBAVI.

POSTOJI SAMO ČOVJEK KOJI JE 'NE VIDI'.

Uvijek ste NA PUTU LJUBAVI samo nekada 'emotivni slojevi na srcu i duši', satkani od starih povreda, boli i strahova ne daju da je srce osjeti a duša zaživi!
Ipak, ljubav rije sve blokade i nema te zabiti u koju ne može doći, niti leda koji ne može otopiti. Jer i tu 'zakrčenost i taj led',  LJUBAV JE RADI LJUBAVI STVORILA.Kad se osjećate najudaljeniji od ljubavi, vjerujte tad ste joj najbliži. Samo trebate 'skinuti povez s očiju i oklop sa srca'.
Kad suze isplačete i bolu pustite da odteče, led će se otopiti i LJUBAV ĆE POTEĆI SAMA OD SEBE.


(Ostatak u knjizi)


Ljubi Vas Vaša Brigita!

Nema komentara:

Objavi komentar